top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGianni Cornette

JONG VLD PLEIT VOOR REGENBOOGPAD

Gemeenteraadslid en voorzitter van Jong VLD Gianni Cornette stelde op de gemeenteraad van 25 mei de vraag of het stadsbestuur bereid was om een permanent regenboog zebrapad aan te leggen."Het is voor mij logisch dat een stad zoals Oostende dit moet hebben. We zijn een warme stad waar iedereen welkom is, maar ze moeten zich ook veilig voelen. Met dit regenboog zebrapad tonen we niet alleen aan dat we solidair zijn met de LGBTQ gemeenschap maar ook dat we iedere vorm van discriminatie en onverdraagzaamheid niet tolereren."  De vraag werd onmiddellijk bijgetreden door de NVA en Groen Fractie.



LGBTQ vriendelijk beleid

Voor Jong VLD is de vrijheid om lief te hebben wie je wil zeer belangrijk.

Op 17 mei was het internationale dag tegen holebi en transfobie en wapperde ook in Oostende de regenboogvlag aan het stadhuis.

"Ik ben fier dat Oostende hier aan meedoet, maar we moeten toch meer kunnen doen? Iedereen die naar Oostende komt moet zich vooral veilig en welkom voelen.

We hebben een LGBTQ vriendelijke stad en dit moeten we dan ook gans het jaar symbolisch kunnen aantonen" zegt Jong VLD lid Paula Rogacheva


NVA stelde in 2017 dezelfde vraag aan toenmalig schepen Jean Vandecasteelde, maar die werd niet echt positief ontvangen.

Het werd toen beschouwt als "Iets van weinig nut".  Schepen Anseeuw is blij dat de vraag opnieuw gesteld werd en dat we er eindelijk werk van kunnen maken.


Het stadsbestuur bekrachtigt daarmee ook punt 118 uit hun bestuursakkoord: We voeren een LGBTQ vriendelijk beleid


Locatie

Oudenburg, Gent, Brussel of Koksijde, dat zijn enkele steden en gemeenten waar je al een regenboog zebrapad kan terugvinden.

Oostende is één van de weinige centrumsteden die dit nog niet heeft.

"Waar we dit plaatsen maakt voor ons op zich niet veel uit, als er maar genoeg volk passeert en hij mooi in de kijker staat. Regio kursaal, station of Stadhuis zijn enkele voorbeelden waar dit mooi zou zijn, maar ik vertrouw op Schepen Anseeuw voor die invulling." besluit Gianni.



12 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page