top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGianni Cornette

Vergeet onze Langestraat niet!


De heropening van de terrassen heeft zijn start niet gemist in Oostende. Weer of geen weer, de Oostendenaars trokken talrijk naar de terrassen van hun favoriete horecazaken. Vanaf 8u ’s morgens konden de horecauitbaters genieten van een gezellige drukte op hun terras, na maandenlang geconfronteerd te zijn geweest met lege stoelen.


Het duurde niet lang vooraleer de eerste foto’s op sociale media werden gedeeld. De ene was positief en enthousiast, de andere stelde zich vragen bij de drukte op bepaalde terrassen. Niet zelden werd hier en daar de beschuldiging geuit dat “deze uitbaters verantwoordelijk zijn voor het niet snel heropenen van andere horecazaken”.


Als jongliberalen willen wij de aandacht vestigen op ieders individuele verantwoordelijkheid. De uitbater en diens personeel kan vriendelijk verzoeken om je aan deze huidige regels te houden. Wanneer je dit niet doet, wanneer je samentroept in de Langestraat (en hierbij geen mondmasker draagt) breng je deze uitbaters in een slecht parket. Je mag deze regels dan nog absurd vinden – het is niet de schuld van de uitbater dat de regels zijn wat ze zijn. We roepen dan ook graag op om, uit respect voor deze mensen, je aan de huidige regelgeving te houden en de uitbaters te helpen met het in goede banen leiden van deze versoepeling. Het coördineren van een massa klanten die samentroept is allesbehalve evident. Zij willen immers ook gewoon een inkomen genereren op een veilige manier. Zie je dat je favoriete horecazaak geen plaats meer heeft? Breng dan eens een bezoekje aan de zaak daarnaast, of die daarnaast. Onze Langestraat kent zoveel leuke bars en restaurants, zodat je nooit verkeerd kan terechtkomen. Op deze manier kunnen we allemaal snel uitkijken naar de bijkomende versoepeling in (hopelijk) juni, waarbij de horeca ook binnen weer aan de slag kan.


De zomer komt eraan, en weldra is het ook weer aangenaam terrasweer. Traditiegetrouw is dit ook de periode waar men al eens graag naar een gezellige beachbar trekt. Zon, zee, strand, het versterkt het vakantiegevoel. Mogen we jullie vragen de horecazaken die jullie vandaag zo talrijk bezoeken, ook in die periode niet te vergeten? De beachbars zullen heel wat toeristen lokken en een hele hoop volk aantrekken. Ook wij zijn niet immuun voor de charme hiervan.


Het lijkt ons echter aangewezen om ook hier je verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen voor voldoende spreiding. Is je favoriete beachbar volzet? Neem dan ’s een kijkje in de Langestraat, waar de zon even hard zal schijnen en de cocktails minstens even lekker zijn.


-Tekst Lara Van Duerm




92 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page